Alessandro S.

Den italienska advokaten (avvocato) Alessandro Sampaoli föddes 1978 i Marche i Italien och är ledamot av Italiens advokatsamfund ”Ordine degli Avvocati”. Han talar och skriver på italienska, svenska och engelska.

2004 tog Alessandro en magisterexamen i ekonomi vid universitetet i Perugia och ägnade sig därefter åt konsultuppdrag för utländska, främst svenska, investerare som behövde hjälp med sina affärer i Italien.

2011 tog han magisterexam i juridik vid universitet i Camerino. Från 2011 till 2015 arbetade han som jurist vid Advokatfirman Studio Legale Girolametti med rådgivning inom internationell privaträtt, fastighetsrätt, affärsjuridik, familjerätt och arvsrätt samt att företräda klienter vid italienska domstolar.

Sedan 2016 driver Alessandro med sin kollega Riccardo Pellacchia den italienska Advokatbyrån S&P Law Firm. Byrån har sitt kontor i mellersta Italien och är verksam i hela Italien.

Alessandro har som specialinriktning italiensk rätt och internationell privaträtt med tyngdpunkten på fastighetsrätt, arvsrätt, skatterätt och affärsrätt.

För att förbättra kontakt med våra klienter ordnar Alessandro kundmöten såväl i Sverige som Italien.

Kontakta oss och berätta gärna om ditt juridiska ärende rörande Italien.
Den första kontakten är alltid utan kostnad.

Berätta gärna om ditt juridiska ärende rörande Italien. Det första kontakt är alltid utan kostnad.